Stockholm stad vill ha mer industrier i Skrubba

Stockholm stad slopar planerna på bostäder i Norra Skrubba och utreder istället ett utökande av industriområdet samt en drivmedelsstation på platsen.

Det röda är området som kan komma i fråga, det blå är den förlängning av Bollmoravägen till Gudöbroleden som Tyresö kommun omskrivit i översiktsplanen 2035. OBS! Amatörmässig skiss, ej exakt.

361CAC21-0DFC-4A45-A1AB-8267F1CB975D

Så här skriver stadsplaneraren i ett mejl till föreningen:

”Planens syfte är pröva verksamheter i området norr om det befintliga industriområdet som finns i dag. Bostäder är ej planerat att tas med i planförslaget.

Planförslaget har varit pausat ett tag, men startades upp igen hösten 2017. Vi befinner oss i ett tidigt skede, och står härnäst inför samråd, då planförslaget tas ut och visas för allmänheten, remissinstanser och sakägare. Vi har dock tyvärr ingen preliminär tidplan att ge i nuläget.

Det vi tittar på just nu är att ta fram en strukturplan. När denna tagits fram kommer vi kunna ge en preliminär tidplan för när planförslaget kan gå ut på samråd.”

Läs utlåtandet här.

 

Isabella Zeylon
styrelseledamot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>