Kalhygget

Efter påtryckningar och protester mot planerad stenkross och sedermera avfallsdeponi är det nu klart att Tyresö Kommun köper det s.k. kalhygget (Erstavik 6:1), området mellan Tyresövägen, Töresjövägen och Grustagsvägen, av Stockholm stad.

kalhygget

Föreningen vill här se en inbjudande entré till Tyresö med både grönska och bebyggelse som kan agera ljudvall mot befintlig bebyggelse i Lindalen. Det finns indikationer om en flytt av Petterbodas krettsloppscentral till platsen, detta är ej förenligt med föreningens vision för platsen.

INBJUDAN TILL MEDBORGARDIALOG OM KALHYGGET
Tisdag 21 maj kl 17:30-19:30 i Kommunhuset.

I utvecklingsplanen som täcker in fastigheten Erstavik 6:1 (2), ”kalhygget”  kommer man att bestämma markanvändning samt grov struktur för bebyggelse, gatunät och grönstruktur i området. Preliminärt förväntas utvecklingsplanen beslutas Q3 2020. Därefter påbörjas detaljplanearbete för området.

Den 21/5 bjuder Tyresö Kommun in till medborgardialog i servicecenter i kommunhuset mellan 17:30-19:30, föreningen har bjudits in och hoppas att så många som möjligt av våra medlemmar kommer. Då planeringen för området är i ett tidigt skede finns goda möjligheter att påverka.

Senaste nytt om kalhygget:

2018-04-24: Kommunen kommunicerar om markförvärv
2018-05-29: Föreningen trycker på om kalhygget
2
018-05-30: Svar från Moderaterna
2
018-06-05: Svar från Sverigedemokraterna
2
018-06-12: Påminnelse har mejlats till de partier som ej inkommit med svar
2018-06-13: Svar från Miljöpartiet
2018-06-14: Svar från Kristdemokraterna
2018-06-15: Svar från Centerpartiet
2018-06-20: Svar från Socialdemokraterna och Liberalerna


 

6 reaktion på “Kalhygget”

 1. Hej! Jag heter Sanna Andirik och bor i Älta. Vi är många som tycker det är toppen att det inte blir någon stenkross eller avfallsstation på denna markyta.
  En idrottsanläggning skulle vara toppen. Något som verkligen saknas på vår sida av stan och som skulle uppskattas avbåde barn/ungdomar och vuxna är en bra och stor parkourpark inomhus samt en studsmattepark (lik Bounce i Kungens Kurva). Det är många barn/ungdomar som tränar men de har svårt att hitta lokaler för sporten. Detta är även en aktivitet som ständigt växer.
  Lämnar detta önskemål från min 13-åriga son samt vänner som brinner för studsmattehoppning och parkour.
  Med vänlig hälsning,
  Sanna Andirik

  1. En idrottsanläggning vore fantastiskt, med exempelvis en utomhusvelodrom för cykling (finns en utomhusvelodrom i Sverige, i Trelleborg, och en inomhusdito, i Falun). Kombinera detta med parkhour, kanske utegym, etc, i anslutning till detta.

 2. Hej, jag bor i Tyresö sen 2008. En sak som många saknar i kommunen är ett handelsområde med daglighandel för” större” butiker (Rusta, ÖoB, Jula, ToysRus, Ica maxi…..), andra än de små butiker som finns i Tyresö centrum. Detta område intill motorvägen skulle vara perfekt för ett sånt centrum! Förslagsvis kan man kika på Gustavsbergs eller Lännas köpcentrum som referenser. Några företag som redan finns i kommunen kanske skulle etablera sig där också, XL bygg och liknande?
  Många Tyresöbor åker flera gånger per månad till Nacka eller Haninge för att handla ifrån dessa butiker som inte finns nånstans i Tyresö. Ett fint sånt centrum skulle säkert också locka många ifrån Älta att handla där.
  Mvh Markus Österberg, Tyresö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>