Inbrott

Lås alltid alla dörrar och fönster, ställ undan det som kan ställas undan och töm bilen själv! Är du hantverkare, försök tänka ut något smart ställe att parkera på eller om du har möjlighet – lås in bilen (eller om du kan, ta ut det som är värdefullt).

Är du nattuggla och eller har en hund som behöver gå ut på sena kvällar – håll ögonen öppna. Särskilt kring parkeringar, förråd, garage, byggarbetsplatser. Ser man något pågående brott är det 112 som gäller.

Inbrott i Lindalen (informera styrelsen om du blivit utsatt för inbrott/inbrottsförsök, så att vi kan varna alla medlemmar!):

2018

Gränsvägen , måndag 4 juni, ca kl 17

Ingång eventuellt balkongdörr på vädring, vet ej vad som stulits ännu. Larmet gick. Eventuellt finns bilder på gärningsman via övervakningskamera.

2015

7 Augusti Bilinbrott på Gränsvägen kl 01
23 Februari Efter 17 tiden bröt någon sig in i ett fönster på ett garage på Kulvägen

 

2014

28 september Vid 12.30-tiden, gjorde någon inbrott i ett garage på Töresjövägen (mellan Metallvägen och Linblomsvägen). När tjuven bröt sig in så gick larmet och troligen har detta skrämt iväg tjuven som inte hade försökt att bryta sig in i huset. Inget var stulet. Så det blev alltså ett garageinbrott.
22 Juni Inbrott  in i en villa på Borrvägen, kl.14-16:15 på natten. Här lyfte tjuven ut hela fönsterkassetten ur ett källarfönster och har gått igenom hela bostaden. Fönstret hittades gömt på tomten.Vid inbrottet stals bland annat småelektronik.
7 Juni Inbrott  in i en villa på Töresjövägen, kl.02-03 på natten. Tjuven har brutit upp ett fönster på baksidan. Bostaden var larmad och kopplad till några grannar som har uppgett den här tiden för larmet. Det är okänt vad som eventuellt har stulits.
18-20 April Inbrott  in i en villa på Sleipnervägen. Här var ett källarfönster uppbrutet. Tjuven stal smycken.
18 mars  Inbrott i hus på Lummergången igår den 18 mars. Inbrottet inträffade någon gång klockan 07.15-19.10. Mönstret var exakt detsamma som inbrottet i Öringe. Tjuven krossade en altandörr med hjälp av en sten och öppnade den på det sättet. Och vid inbrottet stals smycken och småelektronik. Inga kända iakttagelser.
5 mars Kulvägen, garagdörr öppnad under natten, inget saknas
mars Törsjövägen, inbrott genom garage. Personerna försvann när larmet gick.
4 feb
Tjuven har brutit på de flesta dörrar och fönster samt krossat en ruta för att ta sig in. Men p g a fönsterlås så har den gått bet. Till sist kom den in i något slags värmepumpsrum och där slagit sig igenom en vägg (!) och på så sätt kommit in i ett badrum.
 
Tjuven har sedan brutit på insidan på dörrar och fönster för att ta sig ut, vilket skapade problem p g a lås. Det stals bland annat smycke, dator, dvd, kamera och flera instrument.
 
En granne så en ung man lämna tomten vid 14-tiden. Mannen var i 20-års åldern, ca 170 cm. Bar grå byxor och tröja i mjukismodell. Han hade svart halvlångt hår. Han verkar dock inte ha burit på instrument så det kan ha varit så att flera personer var inblandande.